Winterpaddenstoelen en de jacht op Chaga...

Chaga (Inonotus obliquus) groeit als ruwe, verkoolde uitwas op berkenbomen in afgelegen bossen. De berkenweerschijnzwam is een schatkamer van voedingsstoffen en bioactieve stoffen. Ze staat bekend om haar krachtige antioxidante eigenschappen, die het immuunsysteem ondersteunen en het lichaam kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Chaga wordt al eeuwen gebruikt in traditionele geneeskunde en wordt geassocieerd met:

🌲Immuunversterking: Ondersteunt je natuurlijke afweersysteem.
🌞 Energieboost: Verhoogt vitaliteit, verbetert uithoudingsvermogen.
🧘 Stressvermindering: Bevordert ontspanning en mentaal welzijn.
🌱 Ontstekingsremmend: Helpt bij verminderen van ontstekingen.

Neem deel aan de excursie deze winter en ontdek de geheimen van Chaga! Maak kennis met de natuurlijke habitat van Chaga en de oogst en bereiding ervan. Leer haar in je dagelijks leven op te nemen. 

chaga excursie
Leer eetbare paddenstoelen in de winter kennen. Stille Jacht laat je kennis maken met gezonde eigenschappen van andere paddenstoelen.  En natuurlijk gaan we de smaak van het ‘zwarte goud’ delen onder het genot van de winterbossen. 
chaga hoog oogsten

“Als je het lineaire denken wilt stoppen, dan moet je er iets anders voor in de plaats zetten. Ga de natuur in, verlaat het pad naar een plek waar geen anderen zijn.”